17/03/2012, Εκκλησιαστική ευαισθησία, π. Σταμάτη Σκλήρη

...Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην εκκλησιαστική ζωή. Υπάρχουν σήμερα κα­νόνες, κώδικες συμπεριφοράς, ξύλινες γλώσσες πού αντικατέστησαν με τον καιρό το Χριστό των Ευαγγελίων και τής εκκλησιαστικής κοινότητας. Οι τυφλοσούρτες και τα συνταγολόγια αντικατέστησαν τη σπαρταριστή αγάπη με την επιπλοποιϊα της αγάπης.

Όταν μιλάμε στο στυλ «πρέπει να αγαπάμε τους εχθρούς μας», μιλάμε άραγε για την αγάπη του Εσταυρωμένου; Τα λόγια μας δείχνουν πως έχουμε νοιώσει τις ευαισθησίες αυτής της σταυρωμένης αγάπης; Μήπως μιλάμε για τη γενική αγάπη προς την όλη ανθρωπότητα και δεν νοιώθουμε την ευαισθησία τής συγκεκριμένης αγάπης προς το συγκεκριμένο άνθρωπο, που ο Χριστός ονόμασε «πλησίον»;... (Διαβάστε όλο το κείμενο) 





Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά
κι αρχίζει τις μανούβρες " βίρα-μάινα"

Την άγκυρα φουντάρει στις κουκουναριές,
φορτώνει φρέσκο αέρα κι απ' τις δυο μεριές.

Είναι από μαύρη πέτρα κι είναι απ' όνειρο
κι έχει λοστρόμο αθώο, ναύτη πονηρό.






Παρασκευή (26 Φεβρουαρίου 2011), χθες πήγαμε στο Ταιναν να βαπτίσουμε ενα ζευγάρι.
Είχα γράψει για αυτούς σε πολύ παλιό κείμενο μου (Nov 18, 2009 κοιτάχτε το). Πριν από μερικούς μηνες οι ευλογημένοι αυτοί άνθρωποι με κάλεσαν. ένοιωσαν την ανάγκη να γίνουν ορθόδοξοι!!! Τους ρώτησα γιατί. Μου είπαν ένοιωσαν σαν να αγαπούν κάποιον και δισταζουν να τον παντρευτούν. Τώρα τέλος οι δισταγμοί!!! Τους διδάσκαμε 2 φορές τη βδομάδα απο το skype και τους επισκεπτόμουν τακτικά. (βλέπετε γι' αυτό δεν γράφω πολλές φορες δεν προλαβαίνω), τελικά αποφασίσαμε να γίνει το βάπτισμα Παρασκευή μετά τη δουλειά τους. Εξομολογήθηκαν αλλά εγώ έκλαψα. δεν είχαν καμιά αμαρτία!!! Τόσο σπάνιοι άνθρωποι. Ο σύζυγος κάνει καθαρση νεφρού 2 μέρες κάθε εβδομαδα επί 10 χρόνια... (Διαβάστε όλο το κείμενο)