Πριν πολλά χρόνια και μετά την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού και του αδελφοκτόνου πολέμου, σε κάποιο χωριό, έγινε ένας φόνος, για πολιτικούς μάλλον λόγους και εξαιτίας του μεγάλου φανατισμού, που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Κατηγορήθηκε, λοιπόν, κάποιος χωριανός, ο Πέτρος Γ. και με τις μαρτυρίες πέντε συγχωριανών του δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση. Ο κατηγορούμενος όμως ισχυρίζετο συνεχώς ότι ήτο αθώος. Κλείσθηκε σε αγροτικές φυλακές, αλλά μέρα-νύχτα διαλαλούσε και μονολογούσε ότι ήτο αθώος. Σ' αυτές τις φυλακές πήγαινε μια φορά τον μήνα ένας ευλαβέστατος ιερεύς και λειτουργούσε στο εκκλησάκι που υπήρχε και κατόπιν εδέχετο για εξομολόγηση όσους εκ των φυλακισμένων το επιθυμούσαν. Ύστερα από 5-6 μήνες, πήγε... και ο εν λόγω χωριανός στον ευλαβή εκείνον ιερέα και εξομολόγο, και ενώπιον του Αγίου Θεού και μπροστά στο πετραχήλι του Πνευματικού, βεβαίωνε με όρκους ότι ήταν αθώος.(Περισσότερα...)

.






Διάβασα αυτές τις ημέρες τον βίο και την πολιτεία του νεομάρτυρος Γρηγόρη Αυξεντίου. Και καθώς διάβαζα, άρχισα να κλαίω. Δεν μπόραγα να κρατηθώ. Είχα καιρό να κλάψω τόσο. Σταμάτησα το κλάμα, συνέχισα το διάβασμα, και στο τέλος πάλι έκλαψα. Και συνάμα σκεπτόμουν και αισθανόμουν το μεγαλείο αυτού του ήρωα. Την αγάπη του στον Θεό. Την λατρεία του στην πατρίδα. Τη λεβεντιά του. Τη θυσία του. Και όλα του τα καλά και τα υψηλά. Τα έδωσε όλα. Για την πίστη και για το γένος. Και υπήρξε άφοβος και αντρειωμένος, όπως λέει ο ποιητής μας.(Περισσότερα...)









About the Project   Wynter Dark is an epic post apocalyptic adventure set in the Kingdom of New York that...
Δύο φίλοι, νεαρά παιδιά, αποφάσισαν να πάνε για κυνήγι. Ξεκίνησαν λοιπόν, με τα όπλα τους, χαρούμενοι και αισιόδοξοι για επιτυχίες μεγάλες! Προχώρησαν βαθιά στο δάσος. Αμέριμνοι φθάνουν σε ένα μικρό ξέφωτο. Και εκεί, αντικρίζουν μια πελώρια αρκούδα να στέκεται όρθια απέναντι τους. Φόβος και τρόμος κατέλαβε τους νεαρούς. Ο ένας, ως πιο ευκίνητος έτρεξε και σκαρφάλωσε σε ένα δένδρο. Ο άλλος, απελπισμένος, κοίταξε δεξιά-αριστερά και ώρμησε στην είσοδο μιας σπηλιάς απέναντι από το δένδρο. Η αρκούδα «στρατοπέδευσε» μεταξύ δένδρου και σπηλιάς. Μα, πολύ σύντομα, ο νέος βγήκε τρέχοντας από την σπηλιά! Είδε την αρκούδα και ξαναμπήκε στη σπηλιά! Αυτό έγινε δυο-τρεις φορές. Από το δένδρο ο φίλος του φώναξε ανήσυχος:(Περισσότερα...)