13/6/2014, Μια Ελβετίδα εξηγεί γιατί μισεί τους Έλληνες


" Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ τον άνθρωπο, τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, 
γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση, τ’ απομακρύνει από τη φύση τους. 
και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση,

η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:
«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! 
Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»!  (Περισσότερα...)




11/6/2014, Άγιος Λουκάς ο ιατρός,
π. Γεωργίου Δορμπαράκη


Ο άγιος Λουκάς ο νέος δεν είναι μόνον ότι έζησε πολύ κοντά στην εποχή μαςφανερώνοντας κι αυτόςόπως και πλήθος άλλων βεβαίωςότι το Πνεύμα του Θεού ενεργεί σε κάθε εποχή εξίσου με τις παλαιέςαρκεί να βρει το κατάλληλο έδαφος της καρδιάςαλλά και ότι υπήρξε μέγας επιστήμοναςδιεθνούς φήμης και ακτινοβολίαςτόσο που οι μελέτες και τα συγγράμματά του πάνω σε θέμα ιατρικής θεωρούνται ορόσημα και πρωτοποριακά ακόμη και στις ημέρες μαςόπου η ιατρική και οι άλλες επιστήμες έχουν προχωρήσει πάρα πολύ λόγω των αλμάτων που έχει γίνει στην τεχνογνωσίαΚι όμωςΓια την Εκκλησία μαςεκείνο που προέχει δεν είναι φυσικά η επιστημοσύνη του και το λαμπρό μυαλό του – αξιοσημείωτα πράγματι ως τάλαντα του Θεού -  αλλά η αγιότητά τουμε την οποία βοήθησε παρηγορητικά πάρα πολύ τους ανθρώπους που συναναστράφηκε(Περισσότερα...)




10/6/2014, Οι περιζήτητοι άνθρωποι,
π. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου


Όποιος στηρίζεται στην γνώση του και ανατρέπει την γνώμη του άλλου με επιπολαιότητα, όποιος επίσης είναι πρόθυμος να απαντήσει, να δικαιολογηθεί και να δικαιολογήσει, ή έχει θέλημα που είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή του, αυτός απολαμβάνει ως καρπό την έχθρα. Δεν μπορεί να συμφωνήσει με κανένα. Έχετε παρατηρήσει ποιοι άνθρωποι είναι αγαπητοί και περιζήτητοι; Όσοι διακονούν, όσοι είναι πέρα για πέρα ήρεμοι και πρόθυμοι να αποδεχθούν την γνώμη του άλλου, την επιθυμία του, την σκέψη, την ενέργεια του, το αμάρτημα του, το πάθος του, την ευγένεια του, την αγένεια του, που η ευαισθησία τους είναι στραμμένη προς τον Θεόν και προς τους ανθρώπους. (Περισσότερα...)



9/6/2014, Η γνώση του Αγίου Πνεύματος,
του Μητροπολίτη Anthonny Bloom


Φυσικά υπάρχουν ένα σωρό τρόποι χρήσης του όρου «πνεύμα» μέσα στην Αγία Γραφή: το πνεύμα του Ανθρώπου, «τα πνεύματα» σε πληθυντικό αριθμό, που σημαίνουν τους αγγέλους και τους δαίμονες. Υπάρχει επίσης και μία έννοια την οποία υποδηλώνουμε, όταν μιλάμε για το «πνεύμα» ενός έθνους, το «πνεύμα» μιας ομάδας ανθρώπων, το οποίο σε τελική ανάλυση σηματοδοτεί κάτι μη ορίσιμο και ασαφές, που όμως είναι ξεκάθαρα αναγνωρίσιμο ως συγκεκριμένο και μοναδικό. Και ίσως αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να στοχαστούμε , όταν λέμε πως ο Θεός είναι πνεύμα, ή όταν μιλάμε για το Άγιο Πνεύμα.(Περισσότερα...)



7/6/2014, Αγαπητό μου παιδί,


Παιδί μου, ν' αποφεύγεις κάθε πνεύμα πονηρίας και τον καθένα που του μοιάζει. Μην θυμώνεις εύκολα, ... μην φανατίζεσαι, μην φιλονικείς και μην παθιάζεσαι... Μην γκρινιάζεις, ... μην αυθαδιάζεις, μήτε να βάζεις το κακό στον νού  σου ... Να είσαι πράος, αφού " οι πράοι  είναι εκείνοι που θα κληρονομήσουν την γη". Κράτα τον θυμό σου μέχρι να ξεθυμάνει και δείχνε έλεος∙ μην έχεις μέσα σου κακία, αλλά ησυχία και αγαθή προαίρεση... Μην τρέφεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και μην παίρνεις απερίσκεπτα θάρρη. (Περισσότερα...)