26/4/2017, Μια σπουδαία γνωριμία, του γενετιστή Francis Collins

Μια  σπουδαία  γνωριμία

Αποτέλεσμα εικόνας για francis collins dna
Μετά τη μεταστροφή μου στην πίστη στο Θεό, διέθεσα σημαντικό χρόνο για να διακρίνω τα χαρακτηριστικά Του. Αισθάνθηκα μια αυξανόμενη λαχτάρα να Τον πλησιάσω, και άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτό το πράγμα είναι η προσευχή.
Η προσευχή δεν είναι, όπως πολλοί νομίζουν, μια ευκαιρία για να καταφέρουμε το Θεό να κάνει αυτό που θέλουμε. Η προσευχή είναι ο τρόπος να αναζητήσουμε σχέση με το Θεό, να προσπαθήσουμε να συλλάβουμε την άποψή Του για τα ζητήματα που προβληματίζουν τη ζωή μας, που μας προξενούν αμηχανία, απορία και στενοχώρια.
Ήταν δύσκολη αυτή η σχέση. Όσο περισσότερο καταλάβαινα την παρουσία Του, τόσο η καθαρότητα και η αγιότητά Του έμοιαζαν απλησίαστα και τόσο σκοτεινότερες φαίνονταν οι δικές μου σκέψεις και πράξεις, μέσα σ' αυτό το λαμπερό φως.
Δεν είχα ποτέ πριν σκεφθεί να αποδώσω στον εαυτό μου τον χαρακτηρισμό  "αμαρτωλός", αλλά τώρα ήταν οδυνηρά φανερό ότι αυτή  η παλιομοδίτικη λέξη, από την οποία πριν είχα αποστασιοποιηθεί, ταίριαζε με απόλυτη ακρίβεια.
Κατάλαβα ότι η επιθυμία μου να πλησιάσω το Θεό εμποδιζόταν από την υπερηφάνεια και την αμαρτωλότητά μου, που με τη σειρά τους ήταν αναπόφευκτη συνέπεια της εγωιστικής μου επιθυμίας να είμαι "θεός του εαυτού μου". Η πίστη στον Θεό απαιτούσε το θάνατο του εγωισμού για να ξαναγεννηθώ.


Πηγή: Francis Collins , Γενετιστής -Βιολόγος