5/10/2017, To τούβλο

Αποτέλεσμα εικόνας για jaguar scratched
Ἕνας νεαρὸς καὶ ἐπιτυχημένο στέλεχος ἑταιρείας, ὁδηγοῦσε τὴ νέα του τζάγκουαρ κάπως γρήγορα σὲ μία γειτονιὰ ὄχι καὶ τόσο καλοφήμη. Πρόσεχε μὴν τυχὸν κανένα παιδάκι ξεπροβάλει ἀπότομα ἀνάμεσα ἀπὸ τὰ παρκαρισμένα αὐτοκίνητα. Κάποια στιγμὴ πιστεύοντας πὼς εἶδε κάτι νὰ κινεῖται ἐπιβράδυνε, ἀντὶ ὅμως νὰ ἐμφανιστεῖ κάποιο παιδάκι, ἕνα τοῦβλο χτύπησε μὲ δύναμη τὴν πλαινὴ πόρτα τῆς τζάγκουάρ του. Φρέναρε ἀπότομα καὶ κάνοντας ὄπισθεν κατευθύνθηκε στὸ σημεῖο ποὺ τὸ τοῦβλο εἶχε ριχτεῖ. (Συνέχεια...)



29/9/2017, Στον πατέρα που παραπονιέται για τον αγνώμονα γιο,
Αγίου Νικολάου επισκόπου Αχρίδας


Γράφεις πως στον έστελνες στις εμπορικές σχολές, για να γίνει πιο μορφωμένος και καλύτερος από σένα. Αυτός έγινε πιο μορφωμένος αλλά πολύ χειρότερος από σένα. Και τη δική του και τη δική σου φήμη στην πόλη κατέστρεψε σε πολύ σύντομο χρόνο απ’ ό,τι χρειάστηκες εσύ για να φτάσεις στο αξίωμα του εμπορικού συμβούλου. Μορφώνοντας τον στο εξωτερικό έκανες οικονομίες όχι μόνο στο σώμα σου, αλλά και στον Θεό και στην ψυχή σου. Είχες σταματήσει να πηγαίνεις στην εκκλησία- (Συνέχεια...)



22/9/2017, Το αγριολούλουδο που κρύβεται στην πέτρα,
του Φώτη Κόντογλου


...Ἀκουμπισμένη στὸ ραβδίμὲ κοίταζε σὰν νὰ μὲ ἤξερε ἀπὸ χρόνιαἬτανε σὰν τὸἀγριολούλουδο ποὺ κρύβεται ντροπαλὰ κάτω ἀπὸ τὴν πέτραΚαὶ οἱ σοφοὶ καὶἐπίσημοι ἀπὸ τὴν Ἀθήνα δὲν θέλουνε νὰ βλέπουνε μήτε πρόβατα μήτε τσοπάνηδεςΓιατί ἄραγε νὰ βρίσκονται ΠΑΝΤΑ ὑπὸ διωγμὸ οἱ ἁπλοϊκοὶ καὶ καθαροὶ ἄνθρωποιΑὐτοὺς ποὺ δὲν πειράζουνε κανέναγιατί τοὺς πειράζουν ὅλοιΓιατί νὰ κινδυνεύουνενὰ ἐξοντωθοῦνε οἱ ἁπλοὶ καὶ ἄβλαβοι ἄνθρωποι; (Συνέχεια...)



14/9/2017, Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού,
του π. Αλεξάνδρου Σμέμαν

Τίμιος Σταυρός – Την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου | Newsit.gr
...Ίσως μόνο τώρα, απογυμνωμένοι καθώς είμαστε από την εξωτερική εξουσία και δόξα, από την κυβερνητική υποστήριξη και τον ανείπωτο πλούτο, από όλα τα φανερά σύμβολα της νίκης, μπορέσουμε να καταλάβουμε πωε όλα αυτά δεν αποτελούσαν ίσως την γνήσια νίκη. Ο Σταυρό που υψωνόταν πάνω από τα πλήθη εκείνη την εποχή ήταν καλυμμένος με χρυσό και άργυρο και στολισμένος με πολύτιμους λίθους. Κανείς όμως χρυσός, άργυρος ή πολύτιμος λίθος, δεν μπορεί να εξαφανίσει το αρχικό νόημα του Σταυρού ως οργάνου ταπείνωσης, βασάνων και εκτέλεσης, στο οποίο καρφωνόταν κάποιος, περιφρονημένος από όλους, ασθμαίνοντας από τον πόνο και την δίψα.(Συνέχεια...) 



6/9/2017, Ο μικρός πρίγκηπας και ο έμπορος,
του Αντουάν ντε σαιντ- Εξυπερύ


-Καλημέρα, είπε ο μικρός πρίγκηπας.
-Καλημέρα, είπε ο έμπορος.
Ήταν ένας έμπορος χαπιών τελειοποιημένων, που έκοβαν την δίψα. Πίνουμε ένα την εβδομάδα και δεν διψάμε πια καθόλου.
-Γιατί τα πουλάς αυτά; Ρώτησε ο μικρός πρίγκηπας.
-Είναι μεγάλη οικονομία χρόνου, απάντησε ο έμπορος. Οι ειδικοί έκαναν υπολογισμούς. Εξοικονομούμε πενήντα τρία λεπτά την εβδομάδα.
-Και τι τα κάνουμε αυτά τα πενήντα τρία λεπτά;
-Ό,τι θέλουμε.
«Εγώ», σκέφτηκε ο μικρός πρίγκηπας, «αν είχα στη διάθεση μου πενήντα τρία ολόκληρα λεπτά, θα περπάταγα, πολύ αργά, προς το μέρος μιας πηγής…»