30/9/2018, Ο δρόμος του σοφού


Ο δρόμος του σοφού

Οι πέντε σοφοί χάθηκαν στο δάσος.
Ο πρώτος είπε: «Θα πάω προς τα αριστερά - έτσι μου λέει η διαίσθησή μου». Ο δεύτερος δήλωσε: "Θα πάω στα δεξιά - δεν είναι χωρίς λόγο ότι θεωρείται ότι" σωστό "είναι από τη λέξη" δικαιώματα ". Ο τρίτο δήλωσε: "Θα πάω πίσω - ήρθαμε από εκεί, οπότε σίγουρα θα φύγω από το δάσος." Ο τέταρτος είπε: "Θα προχωρήσω - πρέπει να προχωρήσουμε, το δάσος σίγουρα θα τελειώσει και θα αποκαλυφθεί κάτι νέο". Ο πέμπτος είπε: "Όλοι εσείς είστε λάθος. Υπάρχει καλύτερος τρόπος. Περιμένετε για μένα. " Βρήκε το ψηλότερο δέντρο και ανέβηκε. Ενώ ανέβαινε, όλοι οι άλλοι διασκορπίστηκαν - ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Πάνω, είδε πού έπρεπε να βγει για να ξεφύγει από το δάσος πιο γρήγορα. Τώρα θα μπορούσε να πει και με ποια σειρά άλλοι σοφοί θα φτάσουν στην άκρη του δάσους. Ανέβηκε ψηλότερα και κατάφερε να δει το μικρότερο μονοπάτι. Ήταν πάνω από το πρόβλημα και λύνεται το πρόβλημα καλύτερα! Ήξερε ότι είχε κάνει τα πάντα σωστά. Και άλλοι - όχι. Ήταν πεισματάρης, δεν τον άκουγαν. Ήταν ένας πραγματικός σοφός!
Αλλά αυτό δεν είναι σωστο - γιατί ...
Έκανε λάθος.
Όλοι έχουν ενεργήσει σωστά.
Αυτός που πήγε προς τα αριστερά έπεσε στο ποτάμι . Έπρεπε να λιμοκτονήσει και να πολεμήσει με άγρια ​​ζώα. Αλλά έμαθε να επιβιώνει στο δάσος, έγινε μέρος του δάσους και μπορούσε να διδάξει άλλους.
Όποιος πήγε στα δεξιά, συναντήθηκε με τους ληστές. Του πήραν τα πάντα από αυτόν και τον ανάγκασαν να ληστευει μαζί τους. Μετά από λίγο, όμως, σταδιακά ξύπνησε στους ληστές ό, τι είχαν ξεχάσει - την ανθρωπιά και τη συμπόνια. Η μετάνοια κάποιων από αυτούς ήταν τόσο δυνατή που μετά το θάνατό τους οι ίδιοι έγιναν σοφοί.
Αυτός που επέστρεψε έβαλε ένα μονοπάτι μέσα στο δάσος, το οποίο σύντομα μετατράπηκε σε δρόμο για όσους ήθελαν να απολαύσουν το δάσος, χωρίς τον κίνδυνο να χαθούν.
Αυτός που προχώρησε έγινε ο πρωτοπόρος. Ταξίδεψε σε μέρη που δεν είχα δει και άνοιξε για τους ανθρώπους θαυμάσιες ευκαιρίες, καταπληκτικες φαρμακευτικά φυτά και υπέροχα ζώα.
Όποιος ανέβηκε σε ένα δέντρο, έγινε ειδικός στην εξεύρεση σύντομων τρόπων. Όλοι όσοι ήθελαν να λύσουν τα προβλήματά τους γρήγορα, ακόμα κι αν δεν οδηγούν στην ανάπτυξη, στράφηκαν προς αυτόν.
Έτσι και οι πέντε σοφοί εκπλήρωσαν το σκοπό τους.
Να είστε σε θέση να ανέβετε ψηλότερα και να δείτε ένα σύντομο δρόμο.
Να είστε σε θέση να αφήσετε τους άλλους να πάνε με τον δικό τους τρόπο.
Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τους σοφούς όλων - κάθε μονοπάτι είναι σημαντικό και αξίζει σεβασμό

Πηγή: http://apantaortodoxias.blogspot.com