9/06/2012, " Μετανοούντες και αμετανόητοι ", Δημήτρη Καραγιάννη

«Η παραβολή του άσωτου υιού είναι μια ιστορία συνάντησης 
ενός πολύ καλού πατέρα και ενός πολύ δυνατού παιδιού» Σύγχρονος Γέροντας

Η στιγμή της προσέλευσης του πιστού στο μυ­στήριο της θ. Εξομολόγησης αποτελεί μια κορυφαία στιγμή στη ζωή του. Τότε είναι που μπορεί δυνάμει να ζήσει το θαύμα της θεραπείας του...
Όμως όλοι οι άνθρωποι για τους ίδιους λόγους προσέρχονται; Τον ίδιο Θεό συναντούν;
Σχηματικά θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε τρεις διαφορετικούς τύπους προσέγγισης στο μυστήριο.(Περισσότερα...)Η Εκλησία διδάσκει ότι υπάρχει ένα Άγιο Πνεύμα, το οποίο είναι Θεός εκ Θεού, Γλυκύς εκ Γλυκύτητος, Αθάνατος εξ Αθανασίας, Φως εκ Φωτός, Ζωή από την Ζωή. Εσείς όμως θα θέλατε οι άνθρωποι να ζουν κατά το πνεύμα της εποχής. Αλλά το πνεύμα της εποχής είναι το πνεύμα που αλλάζει, όπως ο περαστικός άνεμος. Με την διαφορά ότι ο συνηθισμένος άνεμος ξεριζώνει και καταστρέφει τις ψυχές. Αν οι άνθρωποι ακολουθούσαν μόνο το πνεύμα της εποχής θα επέστρεφαν από εκεί που ξεκίνησαν, όπως λέει και το ανέκδοτο με τον σιδηρουργό.(Περισσότερα...)Οι επιβάτες μιας πτήσης κάθονται στις θέσεις τους και περιμένουν τους πιλότους.
Σε λίγο δύο άνδρες με στολή πιλότου μπαίνουν στο αεροπλάνο. Φορούν μαύρα γυαλιά. Ο ένας από τους δύο συνοδεύεται από έναν σκύλο για τυφλούς, κι ο άλλος βρίσκει το δρόμο του με τη βοήθεια ενός άσπρου μπαστουνιού. Προχωρούν στο δι­άδρομο, μπαίνουν στο πιλοτήριο και κλεί­νουν την πόρτα. Πολλοί από τους επιβά­τες γελούν νευρικά. Και όλοι κοιτάζονται με μία έκφραση πού κυμαίνεται μεταξύ εκπλήξεως, σκεπτικισμού και φόβου.(Περισσότερα...)