Μια φορά, ένας μεγάλος βασιλιάς έστειλε ειδοποίηση σε ένα μοναστήρι, στον ηγούμενο, σοφό άνθρωπο, ότι θα πήγαινε να τον συμβουλευθεί.
Ανησυχία μεγάλη έπεσε στο μοναστήρι στο άκουσμα. Έπρεπε να το καθαρίσουν, να το συγυρίσουν, να το ετοιμάσουν. Για να υποδεχθούν τον βασιλιά.
Και πράγματι μια ημέρα  ο βασιλιάς επήγε στο μοναστήρι. Τον υποδέχθηκαν με τιμές. Και μετά, ζήτησε να κουβεντιάσει με τον ηγούμενο. (Περισσότερα...)

17/01/2013, Και δεν πέφτει ούτε ένα φύλλο από το δένδρο, εάν ο Κύριος δεν το επιτρέψει...
Σαλογραία 


Είναι -ευτυχώς- αδόκητη για τον καθένα μας η ώρα του θανάτου.

-Λοιπόν, αν έχει σημάνει ο Μιχαήλ ο Αρχάγγελος, το προσκλητήριο, πάμε φύγαμε!

Δεν μπορεί να Τον σταματήσει κανείς! 

(Περισσότερα...)15/01/2013, Ο όσιος πατήρ ημών Παύλος ο Θηβαίος, «Ο όσιος Παύλος ζούσε στα χρόνια των διωκτών του χριστιανισμού Δεκίου και Ουαλεριανού και καταγόταν από την Αίγυπτο της Κάτω Θηβαΐδος. Επειδή κατάλαβε ότι ο γαμπρός από την αδελφή του επρόκειτο να τον προδώσει, προκειμένου να κατάσχει το μερίδιο της περιουσίας του, απομακρύνθηκε και έφυγε στα όρη. Προχωρώντας πάντοτε πιο βαθιά, συν τω χρόνω ξεπέρασε τον φόβο του κι αντί να φοβάται τους διώκτες, έφτασε να επιθυμεί τη μοναχική ζωή. Προσεγγίζει λοιπόν κάποιο σπήλαιο, το βαθύτερο στην έρημο, στο οποίο πέρασε με ειρήνη όλον τον χρόνο της ζωής του, που υπήρξε μακρύς, και εξεδήμησε προς τον Κύριο με αταραξία παθών.