8/06/2013, " Η κλίμακα της Οδύσσειας "



Τα χρόνια που πέρασαν δεν κατάφεραν να σβήσουν αυτό το ταξίδι. Στάθηκε εκεί μέσα στη χώρα της μνήμης, για να μας ελέγχει. Λένε πως ο  Όμηρος, που βαπτίζοντας τις λέξεις στο χρώμα της ποίησης, που το έγραψε, ήταν τυφλός. Η αλήθεια ήταν πως ήταν βαθύ και πηχτό το σκοτάδι της εποχής του. Αυτός όμως μέσα του έβρισκε φως αφού καλά γνώριζε πως ο άνθρωπος είναι ζυμωμένος με χώμα, πνεύμα και τη δημιουργική του Θεού αγάπη. (Περισσότερα...)





4/06/2013, Μηχανόβιος που έγινε μοναχός




Ζούσε την τρέλα της νεότητας του με μοτοσυκλέτα πολλών κυβικών και από ταχύτητα μέγιστη 150 χιλιόμετρα ανά ώρα που ήταν ρυθμισμένη... μετά από μεταποίηση της μηχανής, έφτασε να τρέχει με 230 χιλιόμετρα ανά ώρα. Επιδιδόταν δε και σε αυτοσχέδιους συναγωνισμούς με άλλους παρόμοιους του με μεγάλα χρηματικά στοιχήματα 400 και 500 χιλιάδες δραχμές. (Περισσότερα...)







30/05/2013, Το τσακισμένο πεύκο, 
του Σπύρου Δρόσου




Κι αν η ζωή το τσάκισε
κι αν έγειρε στο χώμα,
είναι πλασμένο για ψηλά,

τον ουρανό κοιτάει ακόμα!

Όχι, δεν είμαι ποιητής, ούτε και πιστεύω ότι έχω τέτοιο χάρισμα, απλά οι στίχοι αυτοί γεννήθηκαν μέσα μου όταν, σε έναν περίπατό μου στο δάσος Μουγκοστού, αντίκρυσα το θέαμα αυτού του πεύκου της φωτογραφίας. Στο πεύκο αυτό,(Περισσότερα...)