22/6/2014, Τα παιδιά του αιώνα μας,
π. Αλεξάνδρου Σμέμαν

Τρίτη, 10 Μαΐου, 1977

Μακρ συζήτηση μ τος Ν. κα ΝΝ. – μακρυ μαλλιά, χορτοφάγοι, μονίμωςρωτευμένοι μ τν αυτό τους. Γιατί πηγαίνουν στν κκλησία; Μιλον γι«πίπεδα συνείδησης», κ.λ.π. Οτε να γιώτα μετριοφροσύνης, καμία πορία, μόνο βεβαιότητες. Περιφρόνηση γι τιδήποτε δννήκει στ μεσα νδιαφέροντά τους. Τος λυπήθηκα τόσο πολύ, τος λυπήθηκα γιτν σωτερική τους φτώχεια, τπεριορισμένο ραμα.  Ν. εναι καλλιτέχνης. Τ σπίτι του εναι γεμάτο πτος πίνακές του. πογοητευτικοί, προκλητικοί, μονίμως χρείαστοι.  λλος μελετ κάποια παράξενη μουσική. Συζήτηση γι τν ταυτότητα(Περισσότερα...)21/6/2014, Μέτρησα τα χρόνια μου,
του Mario de Andrade 

53670a537607faa0e5b826ea8fbe77cb_XL
Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ ότι έχω ζήσει έως τώρα…
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση. Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. (Περισσότερα...)


20/6/2014, Ο κύκλος του 99,
του Χόρχε ΜπουκάιΖούσε κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ένας βασιλιάς πολύ θλιμμένος που είχε έναν υπηρέτη χαρούμενο και αισιόδοξο. Κάθε πρωί ξυπνούσε τον βασιλιά πηγαίνοντας του το πρόγευμα, τραγουδούσε χαρούμενα στιχάκια, του έκανε αστείους μορφασμούς. Στο κεφάτο πρόσωπό του υπήρχε πάντα ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο, αλλά και όλη του η ζωή ήταν ήρεμη και ευτυχισμένη. Κάποια μέρα ο βασιλιάς δεν άντεξε και τον ρώτησε:-Ποιο είναι το μυστικό σου; (Περισσότερα...)

19/6/2014, Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων,
π. Φιλόθεος Νικολάκης


Από την Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων αρχίζει η νηστεία των Αγίων Αποστόλων, η νηστεία δηλαδή που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αποστόλους και η διάρκειά της ποικίλει αναλόγως με την ημερομηνία τελέσεως της εορτής τού Πάσχα από την οποία εξαρτάται η έναρξή της, δηλαδή η Κυριακή των Αγίων Πάντων.Η νηστεία αυτή είναι αρχαιοπαράδοτος στην Εκκλησία μας. Πρώτος ο Μέγας Αθανάσιος αναφέρει νηστεία μιάς εβδομάδος μετά την Πεντηκοστή. «Τη γαρ εβδομάδι μετά την αγίαν πεντηκοστήν ο λαός νηστεύσας εξήλθε περί το κοιμητήριον εύξασθαι» (εγράφη περί το 357). Αυτός μεν αναφέρει την νηστεία αυτή αμέσως μετά την Πεντηκοστή, αλλά το βιβλίο των Αποστολικών Διαταγών, ...(Περισσότερα...)18/6/2014, Υπάρχει ζωή μετά θάνατον: Το δήλωσε νευροχειρουργός που πέθανε και γύρισε στη ζωή!

L1 - Heaven
Η πρώτη περιγραφή επιθανάτιας εμπειρίας από επιστημονικά χείλη, ενός ειδικού καταξιωμένου νευροχειρούργου μάλιστα, είναι γεγονός.  Στις 10 Νοεμβρίου 2008 ο δρ Εμπεν Αλεξάντερ ξύπνησε με πονοκέφαλο. Μέσα σε 15 λεπτά η ενόχληση μετατράπηκε σε ανυπόφορο πόνο. Και λίγες ώρες αργότερα ο νευροχειρουργός και διδάσκων της Ιατρικής του Χάρβαρντ έπεσε σε κώμα, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν ότι προσβλήθηκε από μια «σπάνια μορφή μηνιγγίτιδας», με αποτέλεσμα o εγκέφαλός του να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας – ο ίδιος περιγράφει την κατάστασή του ως «completely shut down» και «totally offline». (Περισσότερα...)