10/4/2017, Ιδού, ο Νυμφίος, του Ελευθέριου Ελευθεριάδη

Ιδού, ο Νυμφίος

Όταν όλο το πλήθος ζητωκραύγαζε και έστρωνε βάγια να Περάσει, πάνω στη πλάτη ενός γαϊδουριού Επέλεξε να είναι. Κοίτα λοιπόν και εσύ να βαδίζεις ταπεινά. Να μην έχεις έπαρση, ούτε περηφάνια.
Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη εβδομάδαΚαι όταν Τον πρόδωσαν με ένα φιλί και όταν Τον συνέλαβαν σαν κλέφτη, σου Έδειξε πώς είναι να αγαπάς, να συγχωρείς. Θεραπεύοντας τον Μάλχο και προστάζοντας τον Πέτρο να βάλει στη θήκη το μαχαίρι. Έτσι ακριβώς να αγαπάς. Έτσι να συγχωρείς τους άλλους.
Όταν στο δικαστήριο στάθηκε μπροστά, τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε. Και ας Ήξερε πως τα λόγια αυτά θα Τον καταδικάσουν. Πάλευε λοιπόν και εσύ, σταθερός να μένεις στην Αλήθεια.
Και στον Πιλάτο όταν Τον έσυραν δε Δείλιασε. Και ας Του έλεγε ο Πιλάτος, πως έχει πάνω Του εξουσία. Με την ίδια ανδρεία αυτή, κοίτα στη ζωή σου να βαδίζεις.
Είναι όμως και κάτι ακόμα…
Τον έφτυσαν. Τον χτύπησαν. Τον μαστίγωσαν. Τον χλεύασαν. Στεφάνι ακάνθινο Του φόρεσαν και ένα καλάμι Του δώσαν να Κρατάει.
Κοίτα να επιλέξεις. Στη ζωή. Πώς θα σταθείς…
Ή θα βαδίσεις πίσω Του, έτοιμος τα ίδια να περάσεις, ή ένας από τους δικαστές Του, ένας από αυτούς που Τον πρόδωσαν, ένας από τους βασανιστές Του θα είσαι…
Δυστυχώς, δεν υπάρχει μέση λύση.
‘’Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται, εν τω μέσω της νυκτός’’


Πηγή: Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος, Ψυχολόγος M.Sc., e-psyxologos.gr