7/4/2018, Η Ανάσταση των νεκρών,
Προφητεία Ιεζεκιήλ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ανάσταση των νεκρών, Προφητεία Ιεζεκιήλ
Ένιωσα πάνω μου τη δύναμη του Κυρίου. Μ’ έβγαλε με το Πνεύμα του έξω, μ’ έφερε σε μια πεδιάδα που ήταν γεμάτη κόκαλα και με περιέφερε πάνω απ’ αυτά. Τα κόκαλα ήταν πάρα πολλά και πολύ ξερά, απλωμένα στην πεδιάδα.
«Άνθρωπε», με ρώτησε, «μπορούν να γίνουν ζωντανοί άνθρωποι αυτά τα κόκαλα;» Κι εγώ απάντησα: «Κύριε, Θεέ, εσύ ξέρεις». Τότε μου είπε: «Μίλα εκ μέρους μου σ’ αυτά τα κόκαλα και πες τους: “κόκαλα εσείς ξερά, ο Κύριος ο Θεός σάς λέει: Προσέξτε! Εγώ θα φέρω πνοή μέσα σας και θα πάρετε ζωή(Συνέχεια...)



2/4/2018, Η πατσαβούρα,
του π. Σάββα Δημητρέα


 Δύο ζωγράφοι είχαν αναλάβει κάποτε να φρεσκάρουν τις τοιχογραφίες μιας παλαιάς εκκλησίας. Είχαν ανέβει σε μία σκαλωσιά δώδεκα περίπου μέτρων και εργάζονταν εντατικά. Ο ένας  από αυτούς σε μία στιγμή τόσο απορροφήθηκε από την τοιχογραφία που καθάριζε, ώστε στάθηκε και την θαύμαζε εκστατικά ώρα πολλή. Μάλιστα, για να την παρατηρήσει καλύτερα, έκανε ασυναίσθητα ένα βήμα  προς τα πίσω. Έπειτα άλλο ένα. Μία ακόμη μικρή κίνηση και θα έπεφτε από το ύψος των 12 μέτρων κάτω. Στο σκληρό δάπεδο.    Εκείνη την στιγμή ο σύντροφος τον γύρισε και τον είδε. Παράλυσε από τον τρόμο. Σκέφθηκε να του φωνάξει. Αυτό όμως θα έκανε τον φίλο τον να κάμει απότομα λίγο πιο πίσω και να τσακιστεί. Να μη του μιλούσε; Και αυτό ισοδυναμούσε με θάνατο. Σαν αστραπή τότε του ήρθε μία σκέψη. Άρπαξε ένα σφουγγάρι, που ήταν μπροστά του βουτηγμένο σε βρώμικα νερά, και το πέταξε με ορμή στην τοιχογραφία που κοιτούσε ο σύντροφος του(Συνέχεια...)



29/3/2018, Πως κατασκευάσθηκε το τεχνητό "Μακεδονικό" Έθνος
του Κωνσταντίνου Χολέβα

Αποτέλεσμα εικόνας για μακεδονία
Ιούλιος 1903. Οι οπαδοί της Μεγάλης Βουλγαρίας και του ρωσόφιλου Πανσλαβισμού έχουν δημιουργήσει την σχισματική Εξαρχία, δηλαδή μία εκκλησιαστική οντότητα την οποία δεν αναγνωρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και τον πολιτικό της βραχίονα, το ΒΜΡΟ. Στα ελληνικά μεταφράζεται ΕΜΕΟ και σημαίνει Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση. Επεδίωκαν να πείσουν δια της βίας- και με τις ένοπλες ομάδες των κομιτατζήδων- τους Ελληνικούς πληθυσμούς της Μακεδονίας ώστε να δηλώσουν Βούλγαροι και Εξαρχικοί(Συνέχεια...)


24/3/2018, Ευαγγελισμός και Ελλάδα, 
Δημητρίου Αρχιεπισκόπου Αμερικής


...Τήν ἡμέρα αὐτή ἄς θυμηθοῦμε καί ἄς εἴμεθα εὐγνώμονες γιά τήν ἐλευθερία τήν ὁποία κληρονομήσαμε, στήν Ἑλλάδα καί στήν Ἀμερική. Ἄς χρησιμοποιήσουμε αὐτή τήν ἐλευθερία ὄχι γιά νά ἱκανοποιήσουμε προσωπικές ἐπιθυμίες, ἀλλά γιά τήν εὐημερία ὅλων. Εἴθε νά τήν χρησιμοποιήσουμε γιά νά κηρύξουμε ἕνα Εὐαγγέλιο σωτηρίας καί ἐλευθερίας τό ὁποῖο θά μᾶς καθοδηγήση ὄχι μόνο στό ἐφήμερο πέρασμά μας ἀπ’ αὐτόν τόν κόσμο, ἀλλά θά μᾶς φέρη, ἐπίσης, στήν αἰώνια ζωή καί τή βασιλεία τοῦ Θεοῦ.(Συνέχεια...)




17/3/2018, O Χριστός απομακρύνθηκε από την Ευρώπη, 
Αγίου Νικολάου Αχρίδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρώπη
Στο δικαστήριο ανάμεσα στο Χριστό και την Ευρώπη πραγματικά έγινε το εξής: Ο Χριστός λέει στην Ευρώπη πως αυτή βαπτίστηκε στο όνομά Του, και πως πρέπει να μείνει πιστή σ’ Αυτόν, και στο δικό Του ευαγγέλιο. Η κατηγορουμένη Ευρώπη απαντάει: «Όλες οι θρησκείες είναι ίσες -αυτό είπαν οι Γάλλοι εγκυκλοπαιδιστές- κανένας δεν πρέπει να πιέζεται να πιστεύει αυτό ή εκείνο». Η Ευρώπη ανέχεται όλες τις θρησκείες σαν λαϊκές δεισιδαιμονίες λόγω των δικών της ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Όμως, η ίδια η Ευρώπη δεν έχει ούτε μία θρησκεία. Όταν η Ευρώπη θα καταφέρει να πετύχει τους πολιτικούς της στόχους, τότε γρήγορα θα κάνει μία εκκαθάριση όλων των λαϊκών δεισιδαιμονιών. (Συνέχεια...)