23/10/2018, Η στροφή των Κινέζων προς τον Χριστιανισμό και ο φόβος στην κινέζικη κοινωνία,
του π. Ιωνά Μούρτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κινέζος Χριστιανός
Σύμφωνα με τον καθηγητή Κοινωνιολογίας του αμερικανικού πανεπιστημίου του Περντιού, Φενγκάνγκ Γιάνγκ, η Κίνα μέχρι το 2030 θα είναι η πολυπληθέστερη χριστιανική χώρα με πάνω από 250 εκατομμύρια πιστούς!
     Αυτό σημαίνει ότι σε μόλις 16 χρόνια από σήμερα η χώρα του Κομφούκιου είναι πιθανό να έχει περισσότερους χριστιανούς από ό,τι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία και το Μεξικό. Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν θα προκύψει από το «πουθενά», αλλά θα αποτελέσει την κατάληξη που θα έχει ο σημερινός ρυθμός εξάπλωσης του Χριστιανισμού στην γιγαντιαία ασιατική χώρα, ο οποίος έχει τρομερή απήχηση στα φτωχά, λαϊκά και μεσαία στρώματα κυρίως των βιομηχανικών περιοχών.(Συνέχεια...)





16/10/2018, Τον Πρωθυπουργό τί τον έχετε; 
 Πολιτικό ιστορικό γεγονός

Το 1951, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Νικόλαος Πλαστήρας, η ζυθοποιία ΦΙΞ έβαλε αγγελία στις εφημερίδες και ζητούσε έναν οδηγό αυτοκινήτου. Με την ανεργία που υπήρχε τότε, παρουσιάστηκαν δεκάδες υποψήφιοι. Ανάμεσά τους και ένας μεσόκοπος άνθρωπος του μόχθου που δήλωσε στον υπάλληλο τον επιφορτισμένο με την πρόσληψη ότι ονομάζεται Πλαστήρας.
Ο υπάλληλος του ΦΙΞ κύτταξε τον υποψήφιο πάνω από τα γυαλιά του και σκέφθηκε ότι μπορούσε να κάνει και λίγο χιούμορ. “Τον πρωθυπουργό τι τον έχετε;”, ρώτησε γελώντας. (Συνέχεια...)



6/10/2018, Η ψυχρότητα στην προσευχή,
Οσίου Θεοφάνους του εγκλείστου


Η ψυχρότητα στην προσευχή οφείλεται είτε σε ψυχική κόπωση είτε σε πνευματικό κορεσμό είτε σε σωματικές απολαύσεις και αναπαύσεις είτε σε πάθη, που κυριεύουν την ψυχή, προπαντός στην έπαρση. Όλα αυτά ειναι ενάντια στην πνευματική ζωή, μέσα στην οποία κεντρική θέση κατέχει η προσευχή. Έτσι, πρώτα και κύρια προκαλούν το στέρεμα της πηγής της προσευχής μέσα μας. Αυτό, όμως, μπορεί να oφείλεται και σε απομάκρυνση της χάριτος, που συμβαίνει με θεία παραχώρηση(Συνέχεια...)

30/9/2018, Ο δρόμος του σοφού


Οι πέντε σοφοί χάθηκαν στο δάσος.
Ο πρώτος είπε: «Θα πάω προς τα αριστερά - έτσι μου λέει η διαίσθησή μου». Ο δεύτερος δήλωσε: "Θα πάω στα δεξιά - δεν είναι χωρίς λόγο ότι θεωρείται ότι" σωστό "είναι από τη λέξη" δικαιώματα ". Ο τρίτο δήλωσε: "Θα πάω πίσω - ήρθαμε από εκεί, οπότε σίγουρα θα φύγω από το δάσος." Ο τέταρτος είπε: "Θα προχωρήσω - πρέπει να προχωρήσουμε, το δάσος σίγουρα θα τελειώσει και θα αποκαλυφθεί κάτι νέο"(Συνέχεια...)



23/9/2018, Μια μικρή ιστορία για τις δύσκολες ώρες

Πηγή:http://www.lalibela.gr/
Στην Αιθιοπία παλεύουμε όλοι για κάτι καλύτερο. Το τι αποτελεί “καλύτερο” αφήνω τον καθένα να το ορίσει με τα όνειρα και τα πιστεύω του.
Το 2012 ολοκληρώναμε το ταξίδι μας στην Κombolcha εξαντλημένοι και με μικτά συναισθήματα: ικανοποιημένοι για το τι είχαμε προσπαθήσει με την καρδιά μας, απογοητευμένοι για όσα δεν είχαμε καταφέρει, με μια απίστευτη νοσταλγία για όλα αυτά τα παιδιά που μας αποχαιρετούσαν. Θα τα ξανασυναντούσαμε άραγε; Νιώθαμε επίσης μια ανακούφιση: είχε ολοκληρωθεί η αποστολή χωρίς σοβαρά προβλήματα και την επομένη θα είμασταν κοντά στους δικούς μας… Τελευταία μέρα, τελευταίο βράδυ. (Συνέχεια...)