30/7/2019, Εάν δεν αφυπνισθούμε... θα πάθουμε εκκλησιαστική ερημοποίηση,
Νικολάου Μητροπολίτη Φθιώτιδος (+)


Η ανάσχεση αυτής της πνευματικής κατολισθήσεως θέλει σχέδιο, κόπο και γενική αφύπνιση, γιατί δυστυχώς θα πάθουμε και στην Ορθόδοξη Ελλάδα, ο,τι συμβαίνει στη Δύση, που λόγω ελλείψεως πιστών κλείνουν και πωλούνται οι Ιεροί Ναοί.
Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία, ότι εδώ και χρόνια έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο περιορισμού του ρόλου και της παρουσίας της Εκκλησίας στον βίο των νεοελλήνων. Τα τελευταία χρόνια το σχέδιο αυτό δικαιολογείται ως ανοχή και παραδοχή της διαφορετικότητος.
Η πλύση εγκεφάλου με κάθε τρόπο και μέσο επηρεάζει τον λαό, ο οποίος δυστυχώς με ευθύνη της Εκκλησίας παραμένει ακατήχητος. Εάν δεν εργασθούμε πνευματικά στο λαό μας θα μείνουμε μόνοι μας στις Εκκλησίες μας με τους ολίγους, ενώ οι χιλιάδες θα μένουν μακρυά από την εκκλησιαστική ζωή. (Συνέχεια...)25/7/2019, Λόγος για την Αγία Παρασκευή,
του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Αποτέλεσμα εικόνας για αγία παρασκευή
Να ειπούμεν και δια την καλήν γήν. Η Αγία Παρασκευή ήτο δώδεκα χρονών κόρη από γένος ευγενικόν. Μείνασα ορφανή, εμοίρασεν όλην της την περιουσίαν εις τους πτωχούς και με αυτά ηγόρασε τον παράδεισον και μετεχειρίζετο ως φτιασίδια τα δάκρυα, ενθυμούμενη τας αμαρτίας της. Ως σκουλαρίκια είχε τα ώτα της ανοικτά δια ν’ ακούη τας Αγίας Γραφάς. Ως κορδόνι είχε τας πολλάς νηστείας όπου έκαμνον τον λαιμόν της και έλαμπεν ως ο ήλιος. Ως δακτυλίδια, τους κόμβους των δακτύλων της από τας πολλάς μετανοίας όπου έκαμνεν (Συνέχεια...)

23/7/2019, Ξύπνα τον Χριστό!
Αγίου Αυγουστίνου

Σχετική εικόνα
Λοιπόν, μέσα σου ο Ιησούς «κοιμάται»! Επειδή σύ επέτρεψες  να παγώσει μέσα σου η πίστη σου στον Χριστό! Τι πρέπει να κάνεις, για να μην χαθείς; Να ξυπνήσεις μέσα σου τον Χριστό! Φώναξέ Του:
Κύριε σώσε με γιατί χάνομαι! Είναι φυσικό. Οι κίνδυνοι, τα βαθιά νερά, μας τρομάζουν! Και κινδυνεύουμε να πνιγούμε! ‘Οταν όμως μέσα σου ξυπνήσει ο Χριστός, ( όταν Τον  ξαναθυμηθείς), τότε θα το ιδείς και θα το καταλάβεις: (Συνέχεια...)10/7/2019, Το ψέμα που μουδιάζει τον πόνο,
π. Λίβυος


Ο Χριστός αρνείται να καταδικάσει τους ανθρώπους για τα λάθη τους, διότι γνωρίζει ότι κανείς δεν αμαρτάνει χάριν γούστου, ακόμη κι όταν έτσι φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση. Ξέρει καλά ότι κάθε αμαρτία είναι μια προσπάθεια για να γεμίσει ένα βαθύτερο κενό της ύπαρξης μας. Μια βαθιά έλλειψη νοήματος. Μια φυγή από εκείνα που μας τρομάζουν και δεν θέλουμε να δούμε μέσα μας. (Συνέχεια...)

6/7/2019, Πάλη για εξουσία στην οικογένεια; Γιατί;
του γέροντα Σωφρονίου Σαχάρωφ (+1993)

Αποτέλεσμα εικόνας για πάλη για εξουσία
Τί είναι ο άνθρωπος; Ποιός είναι ο προορισμός του; Γιατί και για ποιό λόγο εμφανίστηκε στον κόσμο; Ποιός σκοπός υπάρχει μπροστά του; Ποιό είναι το νόημα της υπάρξεώς του; Αν δεν απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ούτε σε ένα επίπεδο. Είναι αδύνατον για παράδειγμα να επιτύχουμε αληθινά δίκαια δομή της κοινωνίας χωρίς τη γνώση αυτή.
Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της κρατικής οργανώσεως, αν δεν έχουμε απάντηση στο κύριο αυτό ερώτημα. Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας γράφεται με άσκοπη περιδίνηση, παράλογους πολέμους, άδικη καταπίεση του ισχυρού επάνω στον ασθενή, όπως βλέπουμε στο ζωικό κόσμο. Συνεπώς, τί είναι ο άνθρωπος; (Συνέχεια...)