10/10/2019, Το ξεμάτιασμα,
π. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος

Συχνά, όταν παθαίνουμε κάτι - είτε σε σχέση με την υγεία μας, είτε με τα οικονομικά μας, είτε με τα οικογενειακά μας- κάνουμε εύκολα την διάγνωση: Μάτιασμα! Σίγουρα κάποιος μας μάτιασε! Δεν εξηγείται αλλιώς. Τόσο ξαφνικά και χωρίς αιτία να πάθουμε κακό! 100% πρόκειται για μάτιασμα!
Και τώρα τί κάνουμε;
...Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε, ότι ανθρώπους που έχουν συνειδητή πνευματική ζωή (με ανελλιπή εκκλησιασμό και τακτική εξομολόγηση) δεν τους πιάνει το μάτι.
Αλλά κι αν τυχόν συμβεί κάτι, οι σωστοί χριστιανοί δεν καταφεύγουν σε κομπογιαννίτισσες ξεματιάστρες, αλλά στην μοναδική ισχυρή δύναμη κατά του διαβόλου, δηλαδή την ιερωσύνη. (Συνέχεια...)

9/10/2019, Η Εληά,
του Κωστή Παλαμά

Εἶμαι τοῦ ἥλιου ἡ θυγατέρα

Ἡ πιὸ ἀπ᾿ ὅλες χαϊδευτή.

Χρόνια ἡ ἀγάπη τοῦ πατέρα

Σ᾿ αὐτὸν τὸν κόσμο μὲ κρατεῖ.

Ὅσῳ νὰ πέσω νεκρωμένη

Αὐτὸν τὸ μάτι μου ζητεῖ.

    Εἶμαι ἡ ἐλῃὰ ἡ τιμημένη.

(Συνέχεια...)



5/10/2019, Οι πέτρες,
του Φώτη Κόντογλου

Αποτέλεσμα εικόνας για βότσαλα
Πρώτη σύσταση, στερνὸ ἀπομεινάρι τῆς γῆς 
Πέτρες! Τί εἶναι οἱ πέτρες; Πέτρες! Δηλαδή, τίποτα! Ποιὸς δίνει σημασία σ᾿ αὐτές; Ποιὸς χάνει τὸν καιρό του μὲ τὶς πέτρες; Δὲν ἀξίζει τὸν κόπο μηδὲ νὰ μιλήσει κανένας γι᾿ αὐτές. Εἶναι τὰ πιὸ καταφρονεμένα πράγματα τῆς πλάσης. Ὡστόσο, μοῦ φαίνεται, πὼς αὐτὲς οἱ τιποτένιες πέτρες θ᾿ ἀπομείνουνε μονάχα, ὅποτε χαλάσει ὁ κόσμος καὶ λείψει κάθε ζωὴ ἀπάνω στὴ γῆ. Αὐτὲς εἶναι ἡ πρώτη σύσταση τοῦ κόσμου, κι αὐτὲς θά ῾ναι τὸ τελευταῖο ἀπομεινάρι του. Δὲν κουνιοῦνται ἀπὸ τὸν τόπο τους, δὲν μιλᾶνε. Μὰ θαρρῶ πὼς ἀκοῦνε καὶ πὼς βλέπουνε. (Συνέχεια...)


1/10/2019, Ο πατήρ Αλέξανδρος, 
του ιεραποστόλου π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου

Θυμάμαι, όταν πρωτοήρθα στην Σιέρα Λεόνε, είχα νοικιάσει ένα σπίτι, διότι το Ιεραποστόλικο μας Κλιμάκιο δεν διέθετε τίποτα. Σκεφθείτε ότι για τον εκκλησιασμό χρησιμοποιούσα τον καιρό εκείνο την κουζίνα του σπιτιού. Μάλιστα είχα και κάποιον ντόπιο Μουσουλμάνο, ονόματι Μοχάμεντ, που με βοηθούσε στις διάφορες δουλειές ως επιστάτης. Κάποια στιγμή φέραμε από την Κένυα ένα καινούριο αυτοκίνητο, το οποίο θα χρησίμευε για τις μετακινήσεις μας. Αυτός εντυπωσιάστηκε και μια μέρα που έλειπα, το έκλεψε, αλλά μη γνωρίζοντας καλή οδήγηση το  χτύπησε σε έναν τοίχο. (Συνέχεια...)


27/9/2019, Έρχονται άλλοι στο Άγιον Όρος για να βρουν προφήτες, μελλοντολόγους και τρέχα γύρευε, 
Γέροντας Μακάριος

Έρχονται άλλοι στο Άγιον Όρος για να βρουν προφήτες, μελλοντολόγους και τρέχα γύρευε. Τα βλέπουν οι ταλαίπωροι στις τηλεοράσεις και το ιντερνέτ και έρχονται να τα επιβεβαιώσουν από πρώτο χέρι, και γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης με την τρομοκρατία που δέχονται. Εκμεταλλεύονται ακόμη και τα λόγια και τα γραπτά του συγχωρεμένου, του Γέροντα Παΐσιου. Ο γέροντας, όπως τον γνωρίσαμε, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ειρήνη, αγάπη και καλοσύνη. Πήγαινες κοντά του και γαλήνευε η ψυχή σου, σου ‘δινε ελπίδα, χαρά για ζωή. Σήμερα μοιράζονται εκατοντάδες φωτοτυπίες από ένα χειρόγραφό του για τον αντίχριστο και το 666, λες κι αυτό είναι το κύριο μήνυμα του γέροντα. (Συνέχεια...)