Περίπου την μισή μου καριέρα στις κατασκευές την πέρασα διορθώνοντας κακή δουλειά άλλων. Αν κάτι μπορεί να γίνει λάθος, πιστεύω ότι το έχω δει, μα ακόμα και μετά από 30 χρόνια συνεχίζω να βλέπω πράγματα τόσο άσχημα ή λανθασμένα, που δεν πίστευα ότι είναι ποτέ δυνατόν να γίνουν τόσο λάθος. Κάποιες φορές εξαντλώ την εμπειρία από κάθε λεπτό αυτών των 30 ετών, για να διορθώσω κάτι που έκανε κάποιος στραβά χωρίς να καταστρέψω όλο το έργο και να ξαναρχίσω από την αρχή. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές με πλησίασαν στο Home Depot (σημ. αλυσίδα πώλησης υλικών οικιακής κατασκευής και ανακαίνισης στις ΗΠΑ) την ώρα που αγόραζα γυψόχαρτο: "Ασχολείστε με ψευδοτοιχίες;" με ρωτάνε, " Το κάνω κι αυτό..." λέω. (Περισσότερα...)


Στὰ τριάμιση τελευταῖα χρόνια τῆς ἐπίγειας ζωῆς τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὅταν Αὐτὸς κήρυττε τὸ Εὐαγγέλιο τῆςδικαιοσύνης καὶ ἔκανε ἀμέτρητα θαύματα, μαζί Του βρίσκονταν συνεχῶς οἱ ἅγιοι ἀπόστολοι καὶ οἱ μυροφόρες γυναῖκες. Οἱ ἀπόστολοι τοὺς ὁποίους ὁ Ἴδιος διάλεξε ἦταν περισσότεροι ἀπὸ τὶς μυροφόρες. Καὶ μόνο τοὺς ἀποστόλους ἔστελνε ὁ Κύριος νὰ κηρύττουν τὸΕὐαγγέλιο.(Περισσότερα...)
15
Σήμερα, θα μιλήσουμε για τον θάνατο και μου ήρθε στο νου η αγωνία, αν θέλετε και η απογοήτευση των μαθητών μετά τον θάνατο του Χριστού και ο φόβος τους. Για αυτό θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την προς Εμμαούς πορεία. Θα το πω με δύο λόγια μιας και είναι γνωστή η πορεία: Δύο μαθητές, τρείς μέρες μετά τον θάνατο του Κυρίου, προχωρούν εις Εμμαούς, συζητούν μεταξύ τους για τον Ιησού, αγωνιούν, μιλούν για τα γεγονότα. Έρχεται ο Χριστός, χωρίς να τον αναγνωρίσουν, και τούς ερμηνεύει τις γραφές. Εν τέλει Τον αγαπούν αυτόν τον Συνοδοιπόρο. Του λένε “μείνε μαζί μας”.(Περισσότερα...)