23/10/2013, Να λες στην γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις,
του Αγίου Ιωάννου ΧρυσοστόμουΑπό πόσα πλούτη, από πόσους θησαυρούς δεν θα είναι ποθεινότερα τα λόγια τούτα στη γυναίκα! Να της λες ότι την αγαπάς, χωρίς να φοβάσαι μήπως κάποτε το πάρει πάνω της και το εκμεταλλευθεί. Οι άσεμνες γυναίκες, που πηγαίνουν με τον ένα και με τον άλλο είναι φυσικό να το παίρνουν επάνω τους με τέτοια λόγια. Μία καλή κοπέλα, όμως όχι μόνο δεν θα ξιπαστεί, αλλά και θα ταπεινωθεί. Δείξε μάλιστα ότι σου αρέσει πολύ να μένεις μαζί της, ότι προτιμάς να μένεις στο σπίτι για χάρη της, παρά να βρίσκεσαι με τους φίλους σου. Να την τιμάς περισσότερο από τους φίλους σου, περισσότερο ακόμα κι από τα παιδιά σας. Και αυτά για χάρη της να τ’ αγαπάς. Αν κάνει κάτι καλό, να την παινεύεις και να την θαυμάζεις. Αν πέσει σε κάποιο σφάλμα, να τη συμβουλεύεις και να τη διορθώνεις με καλό τρόπο(Περισσότερα...)
21/10/2013, Ψυχή και εξουσία, 
του π. Νίκωνα Κουτσίδη


Τα γραφεία της εξουσίας, τα περιβάλλοντα της εξουσίας, η ίδια η εξουσία είναι εδώ, αλλά εγώ από δω είμαι περαστικός. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά μια ημέρα θα τελειώσουν, για μένα. Γιατί, τα ίδια θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ύστερα από μένα. Το γραφείο θα συνεχίσει να είναι εδώ, όλες οι παγίδες της εξουσίας θα συνεχίσουν να είναι εδώ! Όλα αυτά όμως ανήκουν στο γραφείο, όχι στους ανθρώπους που περνούν από αυτό. Έτσι λοιπόν από την πρώτη στιγμή που μπήκα εδώ μέσα, ένοιωθα την ηρεμία και την άνεση που μου προσέφερε η επίγνωση ότι, όπως μπήκα, έτσι μια ημέρα θα ξαναβγώ. (Περισσότερα...)

17/10/2013, Η αμαρτία είναι μορφή αγάπης, 
του Ηλία Βουλγαράκη1010036_619087554809043_339237872_nΗ κόλαση που ζει εδώ ο άνθρωπος της αμαρτίας σχετίζεται με το ποσοστό της παραχαράξεως της αγάπης από μέρους του. Συνίσταται δε η κόλαση αυτή στη λίγη ή πολλή αδυναμία του να κοινωνήσει με άλ­λους ανθρώπους, με το περιβάλλον του και με τον ίδιο τον εαυτό του. Η μοναξιά του είναι μια μορφή πνευ­ματικού θανάτου. Και ζει το θάνατο αυτόν όσο χρόνο αρνείται να μετανοήσει, δηλαδή να γυρίσει ξανά στο χώρο της αγάπης. (Περισσότερα...)