14/10/2014, Μια αποκαλυπτική ιστορία για τον Όσιο Γέροντα Πορφύριο


Ή ακόλουθος ιστορία από τήν ζωήν τής συγχρόνου ζωής τής Ελλάδος μάς αποκαλύπτει μιά φορά ακόμη πόσο αναγκαίον είναι νά ζήσωμεν σύμφωνα μέ τάς εντολάς τού Θεού.  Μάς λέγει πολύ γραφικά ότι ή παράβασις τών εντολών τού Θεού φέρνει τήν δυστυχίαν καί τήν εσωτερικήν ταραχήν.  Τό όνομα τού ανθρώπου πού μάς διηγεί τήν ιστορίαν ονομάζεται Αντώνιος.  Είναι ταξιτζής στήν Αθήνα.  Αυτός καί ένας άλλος προσκυνητής πήγαιναν τό Άγιον Όρος νά επισκεφθούν ένα Γέροντα Μοναχόν πού τούς εβοήθησε θαυματουργικά στήν ζωήν τους.  Πηγαίνοντας όμως στό Άγιον Όρος έχασαν τό φέρι μπότ καί αναγκάστθηκαν νά παραμένουν στήν Ουρανούπολιν μιά βραδυά. (Περισσότερα...)




7/10/2014, Η προσευχή δεν είναι συνταγή,
π. Λίβυος


Η προσευχή δεν είναι συνταγή για καλιτσούνια ή μουστοκούλουρα, ώστε να πρέπει να την εκτελέσεις τέλεια και προσεκτικά για να πετύχει. Καταρχήν δεν προσεύχομαι για να πετύχω, μα για να κοινωνήσω με τον Θεό μου, με ένα κομμάτι του εαυτού μου, που δεν έχω ενεργοποιήσει και δεν ξέρω ότι διαθέτω.Όταν λοιπόν ακούω ότι, πρέπει να προσεύχεσαι έτσι, τόσες φορές επί τόσες μέρες, με αυτό τον τρόπο και αυτή την ώρα, και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρο, αυτό που ζητάς θα γίνει, όχι γιατί ο Θεός γνωρίζει και θέλει, μα γιατί εκτέλεσες σωστά την συνταγή ως άλλος πνευματικός σεφ, τότε πραγματικά ναι, τρελαίνομαι… 
Είναι δυνατόν η προσευχή, που είναι μια από τις ανώτερες μορφές εσωτερικής έκφρασης και δημιουργίας, ανώτερη μορφή τέχνης,... (Περισσότερα...)



1/10/2014, Έχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας,
Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου


Το να γνωρίζουμε την πονηρία των ανθρώπων, δηλαδή το κακό που κάνουν οι άλλοι, μικρό ή μεγάλο, μας αλλοιώνει την λογική, μας εξασθενίζει τις δυνάμεις μας, διότι δεν συμμαρτυρεί με τον Θεό. Τελικά έχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να θέλουμε να μαθαίνουμε, να γνωρίζουμε τί κάνει ο άλλος. Αν έρθουν αν μου μιλήσουν για άλλους, θα τους κλείσω το στόμα ή θα σηκωθώ να φύγω.
Και αν κάποιος έρθει να μου πει τον πόνο του, θα του πω, δεν έχεις Γέροντα; στον Γέροντά σου να μιλήσεις. Και αν μου απαντήσει ότι δεν έχει, θα του πω: Να βρεις! (Περισσότερα...)




27/9/2014Συγχωρώ: Σημαίνει αρνούμαι να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου με μίσος


Συγχωρώ σημαίνει: Αρνούμαι να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου με μίσος!Κάποτε κάλεσαν μια γυναίκα στη Φλόριντα να μιλήσει για την προσωπική της ιστορία. Τη γυναίκα αυτή τη βίασαν, την πυροβόλησαν στο κεφάλι, την ακρωτηρίασαν βάναυσα και την άφησαν να πεθάνει.
Κατά περίεργο τρόπο η γυναίκα αυτή άντεξε το μαρτύριο και επιβίωσε. Η πληγή στο κεφάλι της προκάλεσε μόνιμη τύφλωση! Η δημοσιογράφος που ανέλαβε να την παρουσιάσει περιέγραψε την πίκρα που έπρεπε να νιώθει αυτή η γυναίκα όπως και τις ανεπούλωτες πληγές που θα τη συνόδευαν στην υπόλοιπη ζωή της.(Περισσότερα)




25/9/2014, Σχόλια των Πατέρων της Εκκλησίας για τον Μέγα Αλέξανδρο



Ο Πατέρες τς κκλησίας ναφέρονται συχν στν Μέγα λέξανδρο. γκωμιάζουν εμενέστατατὴ μοναδικ  προσωπικότητά του, χοντας βέβαια πάντοτε π’ ψιν τους τος παλαιότερούς τους λληνες στορικούς, ο ποοι κατέγραψαν, συχνὰ μ λεπτομέρειες, τ γεγονότα τς κστρατείας το ξεπέραστου στρατηλάτη. παινον τν γνότητα κα τ σωφροσύνη του, τὴ φιλάνθρωπη, συχνά, συμπεριφορά του, τν τιμ πο, κατκανόνα, πέδιδε στος φίλους του καὶ στ φιλία, τν ρνησή του νὰ πιστεύει στς συκοφαντίες, τν σεβασμό ποὺ δειχνε σ’ ατος πο τοῦ μπιστεύονταν κάποιο μυστικ κα τ μεγάλη σημασία πο πέδιδε στν χεμύθεια, τν σεβασμό του στν Θεό κα τν ναγνώριση τς δικς του δυναμίας,  (Περισσότερα...)