31/12/2017, Παράδειγμα δεν είναι η τελειότητα...,
π. Λίβυος


Η γλώσσα των χριστιανών είναι το παράδειγμα. Όσα κηρύγματα κι αν κάνουμε δεν έχουμε τίποτα να πούμε εάν ο τρόπος που ζούμε είναι ψεύτικος. Δηλαδή ξενιτεμένος απο το βίωμα μας. Όμως ας προσέξουμε,γιατί εδώ είναι που εισέρχεται ο ευσεβισμός και ηθικισμός της τελειομανίας και ενοχοποίησης. Το οτι διδάσκουμε με το παράδειγμα μας, δεν σημαίνει οτι διδάσκουμε με την τελειότητα μας. (Συνέχεια...)28/12/2017, Δόξα εν υψίστοις Θεώ

Αποτέλεσμα εικόνας για άγγελοι γέννηση
Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία (τρις).
Κύριε τα χείλη μου ανοίξεις και το στόμα μου αναγγελλεί την αίνεσιν Σου (δις)
2. Κύριε πως αυξήθηκαν οι εχθροί μου; Πολλοί στρέφονται εναντίον μου.
3. Πολλοί μου λένε: "Απ' το Θεό για σένα σωτηρία δεν υπάρχει".
4.Εσύ όμως Κύριε, είσαι ο βοηθός μου και η δόξα μου, Αυτός που την σκυμμένη κεφαλή μου υψώνει.
5. Καλώ με τη φωνή μου το Θεό και μου αποκρίνεται από το όρος της δικής του αγιοσύνης(Συνέχεια...)
28/12/2017, Χριστός γεννάται! Καλή Ανάσταση!
του Θανάση Παπαθανασίου

 Ή Εκκλησία θέλει, πρώτα άπ' όλα, να δώσει το μήνυμα ότι ή Σάρκωση του Χρι­στού άφορα τα σύμπαντα. Φέρνει νόημα ζωής σε όλη την κτίση. Με τα Χριστού­γεννα το σύμπαν βρίσκει το νόημα του, αφού πραγματώνεται αυτό για το οποίο φτιάχτηκε ό κόσμος: Να γίνει ό κόσμος, ή ΰλη, το σύμπαν, Σώμα του Δευτέρου Προ­σώπου της Αγίας Τριάδας κι έτσι ό κόσμος να αντλήσει Ζωή χωρίς ημερομηνία λήξης, δηλαδή Ζωή πού από μόνος του δεν δια­θέτει. (Συνέχεια...)


24/12/2017, Μήνυμα Χριστουγέννων,
Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστούγεννα
...Σχεδόν ἀπροσδόκητα, τό σκοτάδι, πού θέλει νά ἐπιβληθεῖ στή ζωή τῶν ἀνθρώπων, αἰφνιδιάζεται ἀπό τίς καμπάνες τῶν Χριστουγέννων. Συναγερμός ἤρεμος πού διαπερνᾶ τίς αἰσθήσεις καί ξεσηκώνει νηφάλια τίς καρδιές τῶν ἀνθρώπων προσκαλεῖ στήν ἐπανάσταση τῆς ἐλπίδας. Πρόκληση γιά ἀντίσταση στίς πολύπλευρες μορφές σκλαβιᾶς τοῦ πνεύματος καί τῆς καταδυνάστευσης τῆς ἐλευθερίας τῶν ἀνθρώπων. Πορεία χωρίς φῶς.(Συνέχεια...)
22/12/2017, Ουκ επ' άρτω μόνω,
του π. Νίκωνα Κουτσίδη

Αποτέλεσμα εικόνας για mexiko fishermen
Σε κάποιο Μεξικάνικο χωριό ψαράδων, ένας αμερικανός επιχειρηματίας έκανε τις διακοπές του. Βλέπει εκεί ένα ντόπιο ψαρά να αρκείται σε μια μάλλον μικρή ψαριά. Τον ερωτά λοιπόν:
—Γιατί δεν κάθεσαι περισσότερο χρόνο στην θάλασσα, για να πιάσεις περισσότερα ψάρια;
—Προτιμώ να ξοδεύω τον χρόνο μου αλλιώς: να παίζω με τα παιδιά μου, να συζητώ με την γυναίκα μου και να διασκεδάζω με τους φίλους μου. (Συνέχεια...)
19/12/2017, Τα Χριστούγεννα των δύο ληστών, 
του Κωνσταντίνου Γανωτή


Μια μέρα, ήταν παραμονή Χριστουγέννων, δυο κυνηγοί ξεκίνησαν μέσα στο κρύο του χειμώνα, για να πάνε στο βουνό να σκοτώσουν κανένα αγριογούρουνο. Πήγαιναν και οι δύο καβάλα στ’ άλογα τους και είχαν τα ντουφέκια τους κρεμασμένα στον ώμο τους κάτω απ’ τις κάπες..
Όταν είχαν περάσει τον κάμπο και μπήκανε στο λόγγο, είχαν το νού τους εδώ κι εκεί μήπως και ιδούν κανένα  αγρίμι.
Αντί για αγρίμι όμως την ώρα που περνούσαν ένα στενό πέρασμα δύσκολο, ξεπετιούνται μπροστά τους μέσ’ απ’ τους θάμνους δυο ληστές. Βαστούσαν στα χέρια τους από ένα μεγάλο μαχαίρι και φώναξαν άγρια:.(Συνέχεια...)